Winkelinrichting Pip&Flo - No Nonsense Design
  0485/64 71 84
Winkelinrichting Pip&Flo
  • Winkelinrichting Pip&Flo
  • Winkelinrichting Pip&Flo
  • Winkelinrichting Pip&Flo
  • Winkelinrichting Pip&Flo
  • Winkelinrichting Pip&Flo
  • Winkelinrichting Pip&Flo
  • Winkelinrichting Pip&Flo
  • Winkelinrichting Pip&Flo
  • Winkelinrichting Pip&Flo
  • architect_winkelinrichting limburg

Winkelinrichting Pip&Flo

In 2016 opende Leentje Vanderlocht in Meeuwen-Gruitrode (nu Oudsbergen) Pip & Flo, een winkel met kinderkleding, geboorteartikelen en doopsuiker. Het huurpand, dat voorheen een slager/traiteur was, werd grondig verbouwd en heringericht. No Nonsense Design tekende daarvoor de plannen. Vier jaar later is Pip & Flo toe aan een nieuwe, grotere ruimte. Opnieuw mocht No Nonsense Design de interieurinrichting voor haar rekening nemen.

Debora hield rekening met hoe de winkelinrichting het verkoopproces kon ondersteunen. Dat zijn aspecten waar ik zelf te weinig kennis van heb, dus iemand met de juiste knowhow komt echt wel geroepen in dergelijk project.

Nood aan een grotere ruimte

Leentje: “Vier jaar geleden bestond mijn assortiment enkel uit kinderkleding tot 10 jaar, geboorteartikelen/lijsten en doopsuiker. Ondertussen is de kinderkleding uitgebreid tot 14 jaar. Er was dus nood aan een grotere ruimte, maar ook de look & feel moest anders. Want prille pubers stappen natuurlijk niet graag een babywinkel binnen.

Frisse ideeën & flexibiliteit

Bij de start van Pip & Flo vier jaar geleden kwam ik via mijn man, die aannemer is, in contact met No Nonsense Design. Debora ontwikkelde toen onze huisstijl én de interieurinrichting. Van in het begin klikte het: Debora voelde goed aan wat ik wilde en had meteen leuke ideeën. Ze is bovendien enorm flexibel en volgt alles zeer goed op. Dat stimuleerde me ook om voor dit nieuwbouwproject in zee te gaan met No Nonsense Design.

Ingericht met focus op verkoop

Het voordeel van ‘opnieuw beginnen’ is dat je ondertussen goed weet wat je wel en niet (meer) wilt. Debora hield rekening met al mijn wensen en kwam ook deze keer met frisse invalshoeken. Zo had ze in haar ontwerp gefocust op hoe de winkelinrichting het verkoopproces kan ondersteunen. Dat zijn aspecten waar ik zelf te weinig kennis van heb, dus iemand met de juiste knowhow, zoals Debora, komt echt wel geroepen in een dergelijk project.
We zijn dan ook zeer tevreden met het resultaat: de winkel is logisch opgebouwd en vooral erg praktisch ingericht. Bovendien stap je nu niet meer binnen in een babywinkel, maar in een totaalconcept voor kinderen tot 14 jaar. Met andere woorden: we zijn helemaal klaar voor een nieuw hoofdstuk van Pip & Flo!”

Andere projecten