Chocola-Tuti - No Nonsense Design
  0485/64 71 84
Chocola-Tuti
  • aankleding interieur
  • binnenhuisarchitect genk
  • chocola tuti leuven interieurarchitect
  • interieurarchitect limburg
  • interieurarchitect_Chocola-Tuti
  • interieurarchitect Genk
  • interieurinrichting workshop ruimte
  • ontvangst ontwerp

Chocola-Tuti

Foto’s: Bastiaan Blockmans – Shoot the chef

Gebouwd aan een chocoladehemel op aarde

Mieke Cassiers verloor al heel lang geleden haar hart aan chocolade. Een carrière als chocolatier liet ze, ook al volgde ze de opleiding wel, evenwel aan zich voorbijgaan. Hele dagen in een atelier doorbrengen, dat was niet haar ding. Workshops geven over all things chocolate daarentegen, dat is het helemaal. Met Chocola-Tuti biedt ze bedrijven en particulieren al acht jaar unieke chocoladeworkshops. Sinds een jaar kunnen deelnemers daarvoor terecht in Kampenhout. Als je je daar in een chocoladehemel op aarde waant, zit de interieurexpertise van No Nonsense Design daar voor geen klein stukje tussen …

“In de acht jaar dat ik bezig ben, is mijn doelgroep sterk veranderd,” legt Mieke uit. “Gaf ik vroeger vooral workshops aan kinderen, zijn het nu in de eerste plaats bedrijven die bij me aankloppen voor een originele teambuildingactiviteit. Ook de groepen aan wie ik de workshops geef zijn groter geworden. Ik was dan ook al even op zoek naar een geschikt pand toen ik op een goed gelegen, voormalige kinderwinkel in Kampenhout botste. Ik zag de mogelijkheden van het gebouw wel, maar … aan wie kon ik dat belangrijke project toevertrouwen? Er was immers veel meer nodig dan een likje verf …”

Gouden tip

“De gouden tip kwam van onderneemster Katlijn Voordeckers, zaakvoerder van OpmerKelijk, met wie ik op dat moment aan mijn nieuwe brandingplanwerkte: ‘Ga eens praten met Debora van No Nonsense Design’. De cases die Debora me tijdens ons eerste gesprek toonde, lieten geen ruimte voor twijfel: haar interieurrealisaties waren doordacht, origineel én sloten naadloos aan bij de branding van de klanten voor wie ze werkte. Het plaatje kloptetelkens helemaal. Ik had er dan ook snel alle vertrouwen in dat zij de geknipte persoon was.”

Keuzes afstemmen

Koel of clean mocht het absoluut niet worden. “Het pand mocht zeker niet de de uitstraling van een chocoladewinkel krijgen, want dat is het niet. Het moest huiselijk worden, met gebruik van warme chocoladekleuren, veel hout, er moest een wereldkaart komen, enz.: ik wist heel goed wat ik allemaal wilde, maar had een helpende hand nodig om dat ook op de juiste manier naar het interieur te vertalen. Bovendien was ik ook op zoek naar iemand die me deskundig kon adviseren over de indeling van het pand. Er is wel wat breekwerk aan te pas gekomen, maar ik bedenk vandaag nog heel vaak dat Debora’s ingrepen écht een meerwaarde zijn geweest. Tijdens het verbouwingsproces stemde ik mijn keuzes ook graag met Debora af. Als iets haar geen goed idee leek, zei ze altijd eerlijk en onderbouwd waarom het haar beter leek het niet te doen. Was ze het eens, dan voelde dat als een fijne bevestiging. Dat gaf me veel gemoedsrust. Ook haar netwerk in de bouwwereld bleek een grote meerwaarde. Over de samenwerking met de aannemer heb ik niets dan lof.”

“De reacties van mensen die het pand vandaag bezoeken, klinken precies zoals ik hoopte dat ze zouden klinken. Dat is het grootste compliment. Debora is dus 100% in haar opzet geslaagd. Misschien moet ik de reacties van die mensen maar eens filmen om ze met haar te kunnen delen (lacht).”

Mieke Cassiers

Mieke Cassiers

Andere projecten